Suzuki 100

NY SUZUKI: Med 100 hestekrefter.
NY SUZUKI: Med 100 hestekrefter.

Tar ledelsen som letteste

Suzuki lanserer DF100B som ifølge produsenten skal være letteste i sin klasse.

Publisert Sist oppdatert

Motornyheten fra Suzuki skal ta ledelsen som markedets letteste firetakter med 100 hestekrefter. DF100B skal veie 157 kilo. Til sammenligning veier Mercrury 100 fra 163 kilo, Honda BF 100 veier fra 163 kilo og Yamaha 100F som hittil har vært den letteste fra 162 kilo.

– Vekt er noe man som kjent alltid prøver å minimere i båtbransjen og i denne motorklassen er det fortsatt viktig å kunne tilby så lett motor som mulig, sier salgs- og produksjonssjef Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande AS som er norsk importør av Suzuki utenbordsmotorer. Jørgensen sier denne motornyheten kan være spesielt aktuelt for de som vurderer å bytte ut sin gamle to-takter med en firetakter.

LES OGSÅ: Ikke kjøp for stor motor

– Særlig en del eldre båter er sensitive for vekt og da kan dette være et godt lettvektsalternativ til de som ønsker å bytte sin gamle motor, sier Jørgensen til Båtliv.

Andre fordeler som trekkes fram med den nye motoren er at den har vedlikeholdsfritt selvjusterende register kjede. Stor girutveksling gir mulighet til å bruke propeller med stort bladareal, noe som gir større vannsøyle og mer skyv gjennom vannet. Ellers så har motoren en innebygd deteksjonssystem for vann. Denne løsningen skal forhindre driftsproblemer ved å oppdage eventuelt vann i drivstoff systemet så tidlig som mulig. Som andre utenbordsmotorer fra Suzuki har også denne såkalt Lean Burn programmert innsprøytningssystem. Det vil si 18:1 luft/bensin blandingsforhold som ifølge produsenten gir lavt bensinforbruk og lave avgassnivåer.

LES OGSÅ: Elektriske eksperimenter (utenbords)