Støtte til roere og padlere


Gjensidigestiftelsen gir støtte til Horten og Tønsberg roklubber og Larvik Padleklubb

Publisert

 


I helgen ble det hakeslepp og jubel på Tufte gård. Medlemmer av Horten og Tønsberg roklubber og Larvik Padleklubb var på besøk hos på gården til Olaf Tufte. De trodde de skulle få et motivasjonsforedrag. I stedet ble det julegaver:Horten Roklubb fikk 100.000 kroner for innkjøp av nytt utstyr. Gjensidigestiftelsen delte også ut 200.000 kroner til Tønsberg Roklubb og 250.000 kroner til Larvik Padleklubb.


Tønsbergklubben trenger nytt båthus.

Padleklubben i Larvik satser på brettpadling, og skal bruke tilskuddet til innkjøp av utstyr. Giverne er opptatt av å få flere personer i aktivitet. Roer Olaf Tufte mener roing passer for mange.

- Vi prøver å “lure” mottakerne litt nå oppunder jul, sier Chris Bjelke. Han er  ansvarlig for den sørvestlige delen av landet i Gjensidigestiftelsen.

Rosjef Ansten Due i Horten Roklubb mener sporten redder flere ungdommer fra sofaens klamme favn.

- Mange starter når de slutter med annen idrett, ofte i 12-13 års alderen. Andre er helt nye og finner at roing er noe de kan beherske, selv om de kan være tunge i kroppen og ikke har allverdens ballfølelse, sier Due til lokalavisen i Horten, Gjengangeren.

Fakta om Gjensidigestiftelsen

•       Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige, er stiftelsen med på å utvikle Norges ledende forsikringsselskap.

•       Siden 2007 har stiftelsen delt ut over 900 millioner kroner til nesten 4000 ulike prosjekter innen trygghet og helse.  Spesielt ser stiftelsen etter forebyggende og aktivitetsskapende prosjekter for barn og unge.

•       Gjensidigestiftelsen arrangerer blant annet Svømmeaksjonen sammen med Norges Svømmeforbund, Håndballskolen sammen med Norges Håndballforbund, og samarbeider med fylkeskommunene om merking av turløyper.

Powered by Labrador CMS