Yachting Festival Cannes

Største skandinav

Største skandinaviske motorbåt er et flytende funkispalass. Bli med ombord.

Publisert

Cannes, Frankrike

Delta 88 er 26 meter lang med tre Volvo Penta IPS-maskiner på 1200 hestekrefter hver. Båten er vakuumstøpt med karbonfiber, og veier 42 tonn. Dette gir et drivstoff-forbruk på 10 liter per nautisk mil på marsjfart rundt 30 knop, ifølge Lars Julin, som viser oss rundt på båten.

Lett og sterke skrog med lavt drivstoff-forbuk er blant argumentene på listen til Delta-selgerne. Med et forbruk på rundt 300 liter timen i marsjfart, skal forbruket ligge ca 30 prosent under sammenlignbare båter.

Lys og elegant

Juli påstår at Delta 88 er den største skandinaviske motorbåten i fritidsmarkedet. Båten bygges i Estland av et svensk selskap. I løpet av få år har Delta utvidet modellspekteret fra beskjedne 26 fot til dagens flaggskip på hele 88 fot.

Båten er et flytende funkispalass til 5,2 millioner kroner euro (drøye 50 millioner kroner inklusive mva). Alle Delta-båtene har et særpreget design i lyse farger og med elegante og moderne linjer, og Delta 88 er intet unntak. Rett baug og negativ vinkel på frontruten er blant kjennetegnene på de fleste modellene.

Over badeplattformen er det en stor salong på akterdekket, hvor det også er styreposisjon (docking station) på babord og wetbar på styrbord. På toppdekket er det styreposisjon og en stor salong samt solseng.

USA

Interiøret er lyst og moderne med hvite skinnsalonger på hver side når man kommer inn, deretter spisestue på babord og langsgående bysse på styrbord. Nedfellbar storskjerm, apple-TV og wifi er selvsagt en del av utstyret, sammen med lydanlegg til over en halv million kroner.

Delta 88 byr på tre gjestelugarer med doble køyer og hvert sitt bad, samt en overdådig rederlugar med kontor og bad. I tillegg er det et mannskapskvarter med tre kabiner.

Hittil er det bygget tre Delta 88, og de to første er kjøpt av svensker som har dem i utlandet. En tredje båt er under bygging, og den skal til USA. Delta har også salgskontor i Hong Kong. I Norge er det Smart Marine på Vestlandet, som forhandler båtene.

Båtliv rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!

Se video av Delta i fart (laget av produsent):

Lik Båtliv på Facebook og hold deg oppdatert om de mest spennende båtnyhetene.

Powered by Labrador CMS