Største båt på messa

Princess V 70 er største båt på Båter i sjøen. Prislappen er over 20 millioner kroner og det går en tusenlapp hvert kvarter under fart.

Publisert

–    Disse guttene har kroner. Når du har råd til å kjøpe en sånn båt har du også råd til diesel. Dette er ikke folk som må spørre banken om lov til å kjøpe båt, sier båtfører Ole Andreas Vasshus. Han er opprinnelig kaptein fra handelsflåten, men har byttet til fast jobb som fører av store fritidsbåter, og nå fører han Båtliv rundt i messas største båt.

Engelske Princess lager store motorbåter, og denne typen båter har i mange år solgt bra i Norge. Vi er om bord på en Princess V 70, som betyr at båten er en sporty 70-foter med V-bunn. Den er utstyrt med to Caterpillar dieselmaskiner på 1675 hestekrefter hver.

–    Det går med ca 300 liter diesel i timen på marsjfart rundt 28-29 knop. På toppfart 44 knop er drivstofforbruket oppe i 670 liter timen, sier Vasshus. Med dieselpris på 11 kroner gir dette med andre ord en timepris på ca 7400 kroner.

95-foter

Båten vi  er om bord i eies av Johs Lunde i Stavanger. Selskapet Johs Lunde A/S forhandler Princess i dette området, og navnet står skrevet med store bokstaver på hekken. Vasshus kan fortelle Båtliv at til vinteren har Johs Lunde bestilt en 95-fots Princess.

Vasshus forteller at 70-foteren vi er om bord i var ny i sommer, og at han førte båten med eieren på ferie på Vestlandet i sommer. – Båten er så stor at vi som regel legger oss til skipskai, forteller han.

–    Vi har fått laget en liten dinettesalong nede. Det er så mange skuelystne folk på kaia overalt at eieren må ha et sted å sette seg uten å bli glodd på hele tiden, sier han.

 

Garasje

Foruten dinette ved byssa er båten utstyrt med tre store lugarer og to store bad.  De to Caterpillarene står i et stort maskinrom akter. Der er det også en liten mannskapslugar med toalett.

Vasshus viser oss hvordan badeplattformen på hekken kan senkes ned slik at man kan kjøre om bord med vannscootere og dokke disse i garasjer på hekken.

Prislappen  på en Princess V 70 starter på 20 millioner kroner. Vasshus sier at han har hatt et par virkelige seriøse interessenter om bord under messa i Sandvika, og at han håper at det vil resultere i salg.

Powered by Labrador CMS