Stort og smått fra Tohatsu

Japans eldste produsent av påhengere har brukt 2011 til å lansere flere nye modeller. Her er Tohatsus nykomlinger, som også frir til seilbåter.

Publisert Sist oppdatert

Av smått har Tohatsu lansert flere nye firtaktere med lang og kort stamme:

MFS 4

MFS 5

MFS 6

Itillegg har Tohatsu lansert MFS 6 SailPro. Det vil si med ekstra lang stamme beregnet for seilbåter. SailPro levers også standard med ladning og regulateror, som er tilleggsutstyr for de andre motorene. Alle disse motorene er basert på eksisterende motorkonstruksjoner, men har fått nytt avrundet og mer elegant motordeksel, prydet med Tohatsus designløft. Tohatsu har i løpet av fjoråret fornyet logo og modernisert dekorelementet. I tillegg har de nye motorene fått firskiftet flyttet fra venstre bakkant til framsiden av motorene. Den integrerte bensintanken er flyttet fram for enklere påfylling. I tillegg har de nye modellene uttak for separat bensintank. Tohatsu opplyser også at de nye modellene er mer stillegående.

Totaktere

Av de tyngre nyhetene er det Tohatsu MD 75 C2 EPTOL og Tohatsu MD 90 C2 EPTOL. Disse motorene er også basert på Tohatsus eksisterende grunnkonstruksjon, men er modernisert med flere innovative tekniske løsninger. Dette er totaktere som selges i USA der kravene til utslipp er ekstremt lave (CARB 3). Det vil si at disse motorene overgår utslippskravene til EU, EPA og CARB3. Tohatsu mener selv at disse modellene er blant de mest elegante og mest energieffektive, økonomiske og miljøvennlige motorer. MD90C2 har fått ny gir-utveksling som bidrar til raskere akselrasjon. Den har også fått kraftigere starter som egner seg godt for nordiske forhold, da den da også starter lettere i kaldt vær. I tillegg har også disse motorene fått den nye designen.

Dorgekontroll

Båtliv prøvde tidligere i sommer AMT 170BR og Crescent Mickey 5,6, begge med den nye 75-hesteren på hekken. En funksjon som også er kjekk for sportsfiskere er fininnstillingen for turtall. Etter å ha satt motoren i gir kan turtallet endres med 100 om gangen ved å trykke på tenningen. Denne dorgefartkontrollen er på tre trinn, og reguleres mellom 700, 800 og 900 omdreininger.