Store kutt i USA: Brunswick vil spare $300 mill
Store kutt i USA: Brunswick vil spare $300 mill

Store kutt i USA: Brunswick vil spare $300 mill

• Tre US Marine-fabrikker stenger for godt.• Tre Sea Ray-fabrikker tar juleferie allerede om to uker.• En Bayliner- og Maxum-fabrikk stenger på ubestemt tid etter nyttår.

Publisert

Det er i forsøk på å kutte de faste utgiftene med 300 millioner dollar i forhold til 2007-tallene at båt- og motorgianten Brunswick nå trapper opp de allerede omfattende nedskjæringsplanene i USA.

Tidligere i år har Brunswick stengt eller solgt en rekke fabrikker i mange land, og også den delvis Brunswick-eide norske fabrikken Askeladden har fått betydelige problemer på et sviktende båtmarked.

«Ekstraordninær utvikling»

De siste ukene har motor- og båtkonglomeratet stupt på børsen og nå gjør den «ekstraordinære utviklingen» i finansverdenen at Brunswick altså legger bort tidligere spareplaner og velger enda mer dramatiske nedskjæringstiltak.

- Vi lever og arbeider i de mest turbulente tidene i nyere økonomisk historie, sier konsernleder Dustan E. McCoy i pressemeldingen som presenterer industrigigantens spareplaner.

Mange fabrikker rammes

I første omgang stenger konsernet fire fabrikker. Tre av fabrikkene blir stengt permanent, mens en av fabrikkene blir lagt i «møllpose». Fabrikkene som blir hardest rammet er US Marine-anleggene i Minnesota, Oregon og Washington DC, som stenger dørene for godt. Bayliner- og Maxum-fabrikken i Nord- Carolina blir stengt inntil videre etter nyttår.

Også konsernets Sea Ray-divisjon planlegger kutt og innstiller driften ved tre fabrikker i Tennesee frem til nyttår.

1450 ansatte mister jobben i USA i forbindelse med denne fasen av nedbemanningen, men produksjonen av merkevarene fra alle de rammede fabrikkene videreføres ved andre Brunswick-anlegg.

Powered by Labrador CMS