Store båters sommer

Kristiansand gjestehavn vil lage flere plasser for båter over 45 fot. Årets regnfulle sommer har ikke lagt demper på besøket.

Publisert

En forblåst og regntung sommer er på hell, men været har ikke skremt båtfolket vekk fra Kristiansand i sommer. – Vi har aldri hatt flere besøkende båter enn i år. Og mange blir liggende lengre i havn når været er dårlig, sier Klaus Kristensen i Kristiansand gjestehavn til Båtliv.

I uka som gikk gløttet solen fram, og folk var ikke sene om å flate ut på solsenger og flybrigdetak for å slikke noen etterlengtede stråler. Store motorbåter lå på rekke og rad langs brygga i Kristiansand gjestehavn: Sunseeker Portofino, Princess V50, Bavaria 42 Sport og Princess 45 lå på rekke og rad, og mange lå utenpå hverandre for å få plass.

– Men nå er det slutt på feriesesongen for nordmennene. I august er det mest utlendinger her, sier Kristensen. Lørdag denne helgen satte mange båter kursen hjemover da vinden løyet noe etter kulingen fredag. Samtidig ankom en flotilja med 21 nederlandske seilbåter gjestehavnen.

Kristensen sier at havneanlegget i Kristiansand må dimensjoneres opp til båter på 45 til 60 fot. Han opplever at båtene blir bare større og større, og at behovet for strøm har økt enormt de siste årene. – Vi har 16 ampere i pidestaller på bryggene, og strømmen er inkludert i havneavgiften, sier Kristensen. Han tror den dårlige sommeren har ført mange båter til byen for å shoppe, gå på kino eller pub, og selvsagt besøke Dyreparken. Ifølge Kristensen er 60-70 prosent av gjestene familier.

Powered by Labrador CMS