Sterk økning i ulykker og tyveri

Antallet skader økte med 40 prosent det første halvåret i år sammenliknet med i fjor.

Publisert

HOVEDBILDE: antallet ulykker økte med 15 prosnet første halvår. Arkivbilde.

Erstatningene har økt med til sammen 32 prosent fra første halvår i fjor, mens det er meldt 40 prosent flere skader, viser tall fra Finans Norge.

Dobbelt så mange tyveri

Erstatningen etter tyveri av båt, båtmotor eller båtutstyr i år i samme periode økte med 50 prosent til 32 millioner kroner. Antallet tyverier av og fra båt har økt med 42 prosent til rundt 700 saker første halvår i år, sammenlignet med 490 saker i samme periode i fjor.

Fortsatt er det kraftige og kostbare båtmotorer som er mest attraktive på tyvmarkedet. Tyvene gjør ofte forberedelser og undersøkelser før de slår til og stjeler mange båtmotorer samtidig. Vi ser at vakthold i havnene virker preventivt, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans.

Sammensatte årsaker

Havariskadene har også økt betraktelig. Erstatningsutbetalingene er på 85 millioner kroner etter første halvår, en økning på 15 prosent fra i fjor. Det var 1862 havarier i denne perioden, en økning på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Kombinasjonen av uvanlig pent og varmt vær, og raskere, større og dyrere båter, er forklaringen sier Neverdal. Hun viser også til manglende kunnskaper om navigasjon.

Powered by Labrador CMS