Sterk økning i båtregistreringer
Sterk økning i båtregistreringer
Sterk økning i båtregistreringer
Sterk økning i båtregistreringer
Sterk økning i båtregistreringer
Sterk økning i båtregistreringer

Sterk økning i båtregistreringer

4063 båter er registrert i Småbåtregisteret hittil i år. Dette er en økning på 67 prosent fra samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Fra januar til og med april i år er det registrert 4063 båter i Småbåtregisteret, som er et frivillig register for fritidsbåter.

I samme periode i fjor ble foretatt 2722 registreringer i Småbåtregisteret. Dette innebærer at antallet registreringer har økt med 67 prosent fra i fjor.

Av totalt 4063 registreringer var imidlertid kun 156 båter årets modell. Det vil si at 96 prosent av alle de registrerte båtene er brukte båter. Nesten halvparten av alle de registrerte båtene var under 20 fot, og ca 40 prosent var mellom 20 og 30 fot, viser statistikken.

–    Det hadde vært veldig interessant er å sammenligne registreringene med bruktbåt- og nybåtsalget i samme periode, men her har jeg dessverre ikke noen tall, sier forretningsutvikler Erik Sørmeland i Småbåtregisteret.

Båtforhandlere

Han mener den kraftige veksten i antallet registreringer i år skyldes følgende forhold:

– Småbåtregisteret har jobbet mye med å gjøre registreringen så enkel som mulig for båteierne. Her tenker jeg spesifikt på innføring av nye elektroniske registreringsskjema i februar 2012, og en kontinuerlig jobb med formulering av svar, og hjelp, når det er dokumentasjon eller opplysninger som mangler for å få registrert en båt. Sommeren 2012 begynte vi også med å la båtforhandlere registrere båten direkte for kunden. Trenden slik jeg oppfatter det er at flere og flere båtforeninger krever registrering i Skipsregisteret, Småbåtregisteret eller Securmark for å få båtplass. Vi merket også noe økt pågang tidligere i år (januar og februar spesielt) i forbindelse med innføringen av registreringskrav for fiske av torsk for omsetning, forteller Sørmeland.