Ståhøyde under hardtoppen

Yamarin 63 Hard Top har plass nok til å stå under taket.

Publisert Sist oppdatert

Bygg nummer tre vises i disse dager på Vene 15 i Helsingfors, så dette er en ganske så fersk båt. Produsenten forteller at båten også vil vises på Sjøen for Alle i Lillestrøm i mars.

Båten har flere løsninger for et allsidig båtliv. En hardtopp kan være en ideell båt for småbarnsfamilier som ikke har planer om overnattinger. Korte overnattinger er likevel praktisk gjennomførbart da det er køyeplasser både ved forpiggen og akterbenken som kan gjøres om til solseng, eller køye om du vil. Under transport sitter gjerne de minste under hardtoppen, noe som til og med kan være litt stas, mens foreldrene sørger for transporten og gjerne er ute på akterdekket. Høyt fribord gjør det også mer betryggende for en småbarnsfamilie.

Enorm stueplass

Noe av det som er fascinerende med den nye hardtoppen fra Yamarin er at det er ståhøyde for en voksen person også under hardtoppen. Her trenger man med andre ord ikke å bøye seg for å komme til, slik man må med de aller fleste andre modeller. Hardtoppen er godt utnyttet, og i tillegg til køyeplassen er det et pantry på babord side. Under køya er det enorm plass til å stue vekk sakene - og den er låsbar, likeså som stueplassen under akterbenken. Låsbare stuerom er en trend vi har sett fra Yamarin de siste årene. For å komme på fordekket vipper man til siden en liten del av panelet - for at det ikke skal skitnes til når den brukes som trinn.

Justerbar vindavleder

Vi prøvesitter førerplassen og vi får inntrykk av at oversikten er god til å være en hardtopp. Under passasjerstolen på babord side er det en kjøleskuff. Akterbenken er L-formet, eller uformet om man vil med et enkelt håndgrep. Du bestemmer, avhengig av hvor mange sitteplasser du trenger.

En annen finurlig løsning er vindavlederne. Disse justeres etter behov, og skal man kjøre skrus de til slik at de stikker litt ut på sidene av på vindskjermen. Denne lille justeringen skal ifølge produsenten være nok til å lede vinden ut av cockpiten - så her bestemmer man selv om man skal ha frisk luft eller ikke.

Motoriseringen er fra 115 til 150 hestekrefter, og prisen med 130 hestekrefter er 387 317 kroner.

Lengde: 6,25 meter

Bredde: 2,30 meter

Tørrvekt: 950 kg

CE-kategori: C