Søppel i propellen

Stadig oftere har redningsskøytene berget både lyst- og passasjergartøyer med motorstopp etter å ha fått flytende tau og fiskebruk i propellen.

Publisert

Familien Karlsen på bildet ble lørdag berget 100 meter fra land. Klokken 14.15 lørdag, fikk redningsskøyta «Nils C.P. Aure» oppringning fra en familie som hadde fått noe i propellen på sin 21 fots Askeladden daycruiser. Det var pent vær i området, men de drev mot land.

RS «Nils C.P.Aure» hadde akkurat ankommet sin sommerstasjon på Tananger, og rykket umiddelbart ut for å assistere. De fant raskt havaristen ved Bru utenfor Stavanger. Da var familien 100 meter fra land. Redningsskøyta tok fritidsbåten langs siden og bukserte den trygt til land ved Bru. Der fjernet redningsmannskapene en stor trossebit fra propellen, og trossen var så stor at den kunne ha stoppet selv et større skip, sier skipper og redningsmann Gunnar Waagø på RS ”Nils C.P. Aure”.

Redningsmannskapene om bord i redningsskøytene kan fortelle at de flytende farene for båttrafikken ofte er istykkerrevet fiskebruk, eller rester fra oppdrettsanlegg

 

Bilde over:

Barna, Fredrik på åtte år og Celina på to og et halvt, og foreldrene Bjørn og Elisabeth Karlsen var lykkelige over å ha blitt brakt trygt i havn. Her er Fredrik med trossebiten, som kunne ha stoppet et skip.

Foto: Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS