Spar tusenlapper på båtforsikringen

Det er tusenlapper å spare på å velge riktig forsikringsselskap. Båtliv sammenligner forsikringspremien hos åtte selskaper. Se den store forskjellen.

Publisert

Båtliv har tatt kontakt med forsikringsselskaper som tilbyr forsikring for fritidsbåter. De fleste selskapene har forskjellige premier avhengig av hvor i landet du bor. I prisundersøkelsen valgte vi derfor å bosette forsikringstaker to forskjellige steder, i Bergen og i Oslo. Sett ut fra tallene er det her er det mer skader i Oslo enn Bergen. Sparebank1 er et av flere selskaper som opererer med forskjellige priser. I Oslo kommer vår forespørsel på 3571 kroner. I Bergen blir det 2430 kroner, en premieforskjell på 1141 kroner, en diferanse på 32 prosent. Se rangering i tabell for de andre selskapene.

I prisundersøkelsen er det flere momenter som gir rabatt. For eksempel gis det rabatt når båten ligger i nattovervåket og skjermet båthavn. Lar du båten ligge ute hele året mister du hos eksempelvis Vesta ti prosent rabatt.

 

Rådgiver Roald Stigum Olsen i Vesta har naturlig nok tegnet forsikring i eget selskap, og har følgende råd for å spare penger på forsikringen.

    – Selv tegner jeg Fritidsbåtekstra som blant annet dekker personlig løsøre opp til 30.000 kroner. I tillegg vil jeg ved bruk av kaskoordningen få reduksjon av egenandelen med 2000 kroner. Med dette øker jeg egenandelen, og får dermed lavere premie, sier Stigum Olsen, og legger:

    – Et lite knep for å få mindre egenandel er å melde deg inn i Sjøassistanse. Skulle uhellet først være ute, dekker Sjøassistanse inntil 1500 kroner av egenandelen.

* Selger ikke båtforsikring alene, men har regnet uten samlerabatt.

Forsikringskunden vi ønsket et tilbud for var en mann på 43 år. Vedkommende har bevoktet båtplass sommersesongen og vinterlagring av båt i egen hage. Båten er utstyrt med VHF. Båteier har båtførerbevis, men båten brukes også til tider av eierens 16 år gamle datter. Vi ønsket et tilbud for 43 åringen både som bosatt i Oslo og i Bergen. Vi ønsket hovedsaklig ikke pakketilbud (totalkunde). Egenandelen ønsket vi nærme som mulig 6000 kroner.

Uerfarne båtførere

6 av 10 innmeldte skader i 2006 dreide seg om grunnstøtinger, kollisjoner og

lignende.

– Mye av dette skyldes at det hver vår kommer nye båtførere og

personer som har kjøpt ny båt. Dette øker risikoen for skader, og er også

årsaken til at vi tilbyr lavere pris for erfarne båtførere, sier Øivind Huse, produktsjef i Storebrand Skadeforsikring.

Les i siste nummer av Båtliv hvordan det gikk da vi prøvde å forsikre raske båter og en båt med dyr utenbordsmotor.

Powered by Labrador CMS