Slik blir Båter i Sjøen

Torsdag åpner Norges største båtmesse. Denne gangen på Aker brygge.

Publisert

Båter i Sjøen er Nordens største flytende båtmesse. Messeområdet vil bli hele gjestehavnanlegget på Aker Brygge, samt en egen brygge lagt ut for utstillingen. Utstillingen åpner torsdag 4. Og stenger søndag 7. September.

Nytt sted

Etter 14 år på Kadettangen utenfor Sandvika ble messen flyttet til Oslo i fjord. Da lå den utenfor operabygget. I år flytes messen på ny, til Aker Brygge som alt har et stort og nytt bryggeanlegg, samt bedre infrastruktur.

Bryggeanlegget på Aker Brygge åpnet denne sesongen. Hovedbrygga er svært bred, og her settes det opp utstillertelt. Hele bryggeanlegget blir stengt av, slik at publikum kan gå i en ring mellom bryggene.

Rabatt på mat

Norboat har inngått avtaler med diverse serveringssteder hvor både utstillere og besøkende får rabatt på mat. På restaurant Onda, som ligger på brygge er det 25 prosent rabatt på all mat. Billetten er alt som må vises for å få avslaget.

Sponset parkering

Parkering på Aker Brygge er dyrt, men Europark samarbeider med messearrangøren og gir to timers gratis parkering. Når prisen er 30 kroner per påbegynt time, så hjelper det litt. Ellers er det enkelt å nå Aker Brygge både med buss, tog og trikk.

Det er også muligheter å besøke messen med egen båt. Da må du legge den på gjestehavna på Tjuvholmen. Her er det strøm og vann, men ikke lov med overnatting.

Mye stort

Messens største båt blir amerikanske Flemming 58. Største seilbåt er Hanse 575. Det blir fem seilbåter på 50 fot. Splitter nye Bavaria Cruiser 50, samt Oceanis 50, Sun Odyssey 509, Bestewind 50 og Xp 50. Av store motorbåter kan Princess 52, Azimut 47, Selena 47 nevnes.

Rekke aktiviteter

Padling er i fokus når det gjelder aktiviteter, både Sup og kajakk. Redningsselskapet kommer med sine Elias-båter, og vil demonstrere Mann-over-bord-øvelser. Det blir også demonstrasjon av enkel sjømat fra fjæra med smakebiter.

Powered by Labrador CMS