Skjebnedag for Spirit Boat

I dag avgjøres skjebnen for båtbyggeren Spirit Boat  AS i Vestnes like sør før Molde. 

Publisert Sist oppdatert

Det har kommet varsel om tvangsoppløsning av firmaet, og fristen for å rette opp økonomien og unngå nedlegging går ut 4. oktober.

På dagens ekstraordinære generalforsamling skal bedriftsledelse og eiere diskutere mulige løsninger på krisen i firmaet, som i sysselsetter 2-3 faste ansatte og en del innleid arbeidskraft.

Daglig leder Ole Ness bekrefter overfor batliv.no at det har vært arbeidet for å få inn frisk kapital på eiersiden, og at han har et visst håp om at den lille båtbyggerbedriften kan reddes - men ingenting er avgjort.

- Det er blant annet dette dagens møte skal avgjøre, sier han.

- Er det snakk om en styrt avvikling eller en regulær konkurs om det ikke kommer inn frisk kapital?

- Det er det for tidlig å si noe om.

Ifølge Båtlivs kilder vurderer et stort industrikonsern i Møre og Romsdal å overta bedriften, men dette vil altså ikke Ness kommentere.

Spirit Boat bygger tre ulike cabincruisere i størrelsesklassen 35-43 fot. Skrogene bygges i Baltikum og båtene ferdigstilles på industriområdet Skorgeneset i Vestnes.

Firmaet har valgt å ikke undertegne nye kontrakter grunnet usikkerheten om fortsatt drift, men tre kundebåter som nå er under sluttbygging skal ifølge Næss ferdigstilles.