Skilsø 39 snart ferdig

Med Skilsø 39 kombinerer Viknes de beste egenskapene fra begge båtmerkene. Se de første bildene av den nye båten.

Publisert

Viknes kjøpte tidligere opp Skilsø-modellene, og det ble kjent at de ønsker å kombinere de beste egenskapene fra begge båtmerkene, men samtidig bevare Skilsøstilen. Nye Skilsø 39 bygger på de samme linjene og skroget som forgjengeren Skilsø 36, men med tre fot lenger.  Planløsningen blir også ganske så likt som med forgjengeren, med tre lugarer.

Fra produksjonen har Båtliv fått tilsendt flere bilder av den nye båten som nå er i produksjon. Båten blir vist for publikum på Sjøen for Alle i Lillestrøm i mars. Båten blir vist for første gang i Bakarvågen fra 10. til 12. mars, før den setter kurs mot Sjøen for Alle.

Se båtnyhetene til Sjøen for Alle 2012

Skilsø 39 er nå midt i byggingen, men bildene som vi har fått fra produsenten viser akterdekket med benker både inne på dekk og ute på plattform. Akterdekket blir på størrelse med Viknes 1030.

– I benken på plattform er det plass til fendere og tauverk. Alle dieselpåfyllingene er også under dette lokket, forteller markedssjef Christer Midthun hos Viknes.

Båten som nå bygges har fått montert en Yanmar 6Cx530 på aksling, og teoretisk fart med denne motoren er beregnet til cirka 30 knop. Prisen vil ligge på cirka tre millioner kroner.

Båten får ny vindskjerm i rustfritt stål. Dashbordet som vises på bildet er bare montert for å se om alt passer.

– Dette kommer til å bli vist fram i antrasitt på messen i Lillestrøm, sier Midthun.

Også på flybridgen blir det forandringer, men den er ikke produsert ennå. Båten vil også kunne leveres med hardtop.

Powered by Labrador CMS