Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche
Sjøens Porsche

Sjøens Porsche

Blant de raskeste båtene på Sjøen for alle” er Porsche Fearless, som er formet som et geværprosjektil.

Publisert Sist oppdatert

Ja, den tyske sportsbilprodusenten satser nå også på båter. 70 knop skal Porsche Fearless være god for, ifølge Øyvind Nesje Gjørven i North Atlantic Boats AS, som har agenturet for Porsche Fearless i Norge. Da står det en spesialtilpasset Mercruiser som yter 600 hestekrefter bak i båten.

Bilprodusenten Porsche har forsynt rike mennesker med luksusbiler i en årrekke, og etter sigende skal det være verdens mest lønnsomme bilprodusent. Nå samarbeider Porsche med amerikanske Fearless Yachts om å lage flere luksusbåter. Først ute er Porsche Fearless 28, som du altså kan se på utstillingen ”Sjøen for alle” i mars.

Porsche Fearless er 28 fot lang og koster 2,9 millioner kroner i Norge. En eldre mann vi observerte på utstillingen ristet på hodet, og sa høyt: – Hva er dette til båt? Her er ingen køyeplasser. Båten koster nesten tre millioner kroner. Og det er ingenting å holde seg i på dekk.

Tiltrekning

Nei, Porsche Fearless er definitivt ikke en vanlig norsk skjærgårdsjeep. Likevel mener Gjørven og hans kolleger i North Atlantic Boats at de vil selge fire til åtte båter i året i Norge. – Dette er ikke en båt du kjører med i dårlig vær eller lar liggende ute. Du setter den på vannet for hver tur, sier selgerne i North Atlantic Boats, som også forhandler Triton og andre båter for et litt bredere marked.

De forteller at designeren bak båten skal ha hatt et geværprosjektil i tankene da båten ble utformet. Båten er en designbombe med sterk tiltrekning på det svake kjønn, skal vi tro forhandlerne av Porsche Fearless:

–    Du skulle sett alle damene som kom for å se båten da vi stilte den ut for første gang i Bergen. Det var helt rått, sier Gjørven.

Pressebilder. De øvrige bildene er tatt av Båtliv under ”Dra til sjøs”-utstillingen i Bergen tidligere i år.