Seaco for selvbyggere

Seaco i Flekkefjord opplever økt etterspørsel etter folk som vil sette sammen båter selv.

Publisert Sist oppdatert

Seaco er en liten norsk båtprodusent som støper båter i de gamle lokalene til Draco i Flekkefjord. Daglig leder Rolf Gulbrandsen sier at han startet opp i det små med halvfabrikata på slutten av 90-tallet.

Halv million

–    De siste årene har vi solgt stadig flere nye båter, men i år merker vi oppsving i etterspørselen etter halvfabrikata. Etter sommeren lå det 15 henvendelser på kontoret fra folk som ønsket byggesett, sier Gulbrandsen til Båtliv. Han forteller at listepris for fullt utstyrt Seaco 1030 er 1980.000 kroner. Som byggesett koster båten 1400.000 kroner.

–    Du sparer ca. en halv million kroner på byggesett, men må regne med at du får ca 200.000 kroner mindre igjen i bruktmarkedet når du skal selge båten, sier Gulbrandsen til Båtliv.

34 fot

Han karakteriserer Seaco 1030 som en familievennlig sportscruiser. Mange familier faller for båten fordi den har en midtkabin med dobbeltkøye og enkeltkøye. Dessuten har den høye kanter rundt cockpiten, forteller Gulbrandsen.

Under dekk er det en romslig salong med bysse på babord. Treverket er kirsebær og eik. Formene er runde og fine. Med stor masterkabin forut og en lugar med tre køyer bak salongen er det god plass til en familie på fem her.

Seaco 1030  er 34 fot. Med Volvo Penta D6 på 370 hestekrefter gjør båten 33 knop. Marsjfart er 25 knop og da bruker den 35-40 liter i timen.

Les om prøvekjøring av Seaco i Båtliv 8 i 2008.

På jakt etter båt? Søk i batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett