Samarbeider om styresystem for båter
Samarbeider om styresystem for båter

Samarbeider om styresystem for båter

Volva Penta og Yamaha Motor vil samarbeide om å utvikle teknologiske styresystemer for båter.

Publisert

FORENKLER: Volvo Penta og Yamaha Motor skal søgre for at det kommer flere teknologiske nyvinninger slik som joysticken. Foto: VP.

Gjennom elektronikforetaget  CPAC utvikler Volva Penta i dag verdensledende marine elektronikkløsninger, deriblant den elektroniske plattformen Electronic Vessel Control (EVC)

Dette CAN-baserte nettverket knyter sammen motor, trasmission, instrument og tilbehør i et og samme system, og utgjør i dag den elektroniske basen for Volva Pentas produktprogram for motorbåter.

Introduksjonen av elektronikkprodukter innen marineindustrien kommer til å intensiveres i løpet av de kommende årene. For å optimalisere det teknologiske samarbeidet har Volvo Penta og Yamaha Motor skrevet under på en nye avtale om teknologisamarbeide.

- Med hjelp av elektronikk og topp moderne teknologi kan båteiere i dag få tilgang til hjelpemidler som eksempelvis joystickmanøvrering. Samarbeidet mellom Yamaha Motor og Volva Penta, som trer i kraft ved årskiftet,  skaper enda bedre forutsetninger for begge produsentene når det gjelder tilbudet innen elektronikk, sier Volvo Pentas VD Göran Gummeson.

Les mer her

Powered by Labrador CMS