Salgsglisene tilbake

Ibiza-sjef Helge Duus var blant utstillerne som smilte bredt på Aker Brygge.

Publisert

Store bildet: Daycruisersalget er tilbake. Foto Båtliv

Båtliv traff mange fornøyde båtforhandlere under årets Båter i sjøen, trass i at besøket var noe ned fra i fjor ifølge tall Båtliv har fått tilgang til fra fredag og lørdag.  Salget på messen var omtrent som forventet for flere av utstillerne Båtliv har snakket med, men mange strutter nå likevel av fornyet optimisme.

Salgs- og markedssjef Stein Harald Jørgensen meldte om dobling i salget av motorer i august i år sammenlignet med samme periode i fjor. Juli ble all time high etter bortfallet av hk-avgiften første juli.  Tor Hjelle i Brunswick meldte om en tilsvarende økning i perioden, og ser ikke bort fra at årets salg ender opp med tosifret vekst.

Les også: Satser på daycruisere igjen

Ibiza Boats stilte ut to nye daycruisere, og solgte 17 båter i løpet av utstillingen. Svenske Agapi meldte om salg av to båter etter første dag. I storbåtmarkedet er det imidlertid fortsatt noe tregere, og Ola André Worre i W-Yachts håper at salgsøkningen i utenbordsmarkedet snart også når de større båtene.

Les også: Ny generasjon Ibiza

På seilbåtbryggen var det god aktivitet under Båter i sjøen, og salget ser ut til å komme i gang igjen etter noen år med tregt salg.

Les også: Båt for alle penga

Powered by Labrador CMS