Så definitivt båtbrødre i ånden

Finnene kan aluminium. Nå utvider både Buster og Yamarin utvalget av alubåter beregnet på den fiskeglade familien. Litt flåsete kaller vi de ”bøllen og blondinen”.

Publisert

De har begge aluskrog, de er like lange, og bruker samme motoroppsett. De går eksakt like fort, og de representerer begge noe av det beste innenfor finsk og skandinavisk båttradisjon. Den litt mer forfinede Yamarin med aluminiumsskrog og innerliner i matchende grå glassfiber, mot den litt mer bøllete og røffe Buster LX. Finske Buster LX Pro og Yamarin Cross kan komme til å ta markedet med storm. Med forholdsvis små motorer på bare 70 hk gjør de begge over 30 knop.

Vi tok de ut for en gjennomgang i den svenske skjærgården. Konklusjonen etter et par timer om bord er at dette må være noe for både familie og fiskefrelste kysten rundt. Buster legger ikke skjul på at deres nye ”mini-pro” skal være mer robust enn vakker. Den har hentet inn og forminsket mange detaljer fra sin storebror Magnum Pro. Blant annet konsollutseende, åpen layout, høyere rekker og badeplattformer.

Yamarins Cross-serie ble lansert i fjor, men da i litt større utgaver. Nå ønsker de med sin 17 foter og komme seg inn på fiskemarkedet. Båten er både trygg og morsom å kjøre.  Den sitter godt i svingene, men er avhengig av at du setter båten litt før du går inn i svingen.

Vi i Båtliv kommer tilbake til testen av disse båtene i Båtliv nummer ni.

Powered by Labrador CMS