Rundtur fra akterdekket i Stavern

Fra gjestehavna i Stavern kastet vi loss med direktesending og akterdekk-prat med to, og etter hvert tre gjester.  – Stavern hadde ikke det beste ryktet, men det er nå forandret, sier gjestene. Gikk du glipp av gårsdagens direktesending kan du se hele her.

Publisert Sist oppdatert

STAVERN, Båtliv Live: Vi starter vår akterdekk-sending tirsdag med sjefen for Stavern gjestehavn Inger Kristine Grønvold og sjekteeier Dag Høybø, men etter hvert som vi fikk omvisning i havna fikk vi også besøk av Randy Nielsen. Hun er gjest i havna, og når sesongen er over for skikurs arrangerer hun seilkurs for kvinner.

Havnesjef Kristine Grønvold imponerte Båtliv fra første stund da vi ankom Stavern. Hun var på plass og ordnet straks en plass, og fra de fleste vi har snakket med får vi samme tilbakemelding; hun er der for gjestene. Hun forteller at arbeidsdagen gjerne varer fra åtte om morgenen til over midnatt, men at hun stortrives med jobben. Hver dag triller hun rundt med jordbær og rundstykker som hun tilbyr gjestene, og de aller fleste har hun allerede et forhold til.

– Jeg prøver å ta i mot alle som kommer hit, og prøver å finne en god plassering i havna. Da prøver jeg også å legge dem til steder der jeg tror de vil komme godt overs med nærmeste naboer. Slik får vi også et trivelig miljø i gjestehavna, sier Grøndvold.

Dag Høybø fortalte om tresjektene som man bør få med seg når man er innom Stavern. En egen havn er kun for tresjekter. Etter akterdekkpraten tok Høyby Båtliv med til sin sjekte og demonstrerte motoren, noe vi kommer tilbake til.

– Vi ser stadig yngre sjekteeiere. De skjønner at ei sjekte imponerer damene mer enn en plastbåt, sier Høybø.

Da Båtliv ankom Stavern la vi også merke til Randy Nielsen som sto til rors og la til. Havnesjefen forteller at hun også stadig ser flere kvinner legge til i gjestehavna. Randy Nielsen vil ha flere kvinner til rors og driver seilkurs for kvinner. Hun kom også om bord under omvisningen i Stavern.

Sendingen ble delt opp i to. Se hele sendingen under, som del 1 og del 2.

Stavern del 1, med Inger Kristine Grønvold og Dag Høybø

Stavern del 2, med Inger Kristine Grønvold, Dag Høybø og Randy Nielsen.