Råskinn i tre

Eikeli 28 Classic er god for over 50 knop og drives fram av en 425 hk Mercruiser bensinmotor med eksosen ut fra akterspeilet.

Publisert

Det er styreleder Ted Hanisch ved Risør Trebåtfestival som har bestilt råskinnet av en trebåt, som ifølge båtbygger Odd Bjørn Jørgensen har gjort over 50 knop med fem personer om bord og fulle tanker.

    Motoren buldrer som en flokk Harley Davidson-sykler når Jørgensen starter opp innerst i Risør havn. Sola skinner i sprøytelakkert mahogni. Skjønnheten er tegnet av Jørgensen i samarbeid med Kjell Rasmussen, og tanken har vært å lage en tidløs båt med klassisk skrog.

–    Planen er å sette båten i produksjon med glassfiberskrog og treinnredning, sier Jørgensen, som innrømmer at det er vanskelig å få lønnsomhet i å bygge trebåter i Norge. Med glassfiberskrog vil prisen på Eikeli 28 Classic ligge rundt to millioner kroner, mens prisen blir langt høyere om hele båten skal bygges i tre.

Eikeli 28 Classic er utstyrt med bysse, toalett og køyer for overnatting under fordekket.  Båtbyggeriet har flere ganger vunnet priser for beste båt under Risør Trebåtfestival, men Jørgensen sier at han gleder seg over at kollega Leif Nilsen fikk prisen denne gangen.

Powered by Labrador CMS