Nyt vinteren med åre og brett

Har du et brett, en god våtdrakt og tilgang til isfritt vann, er det ingenting i veien for å ta en tur utpå fjorden nå.

Publisert

VINTER PÅ SJØEN: Klare stille vinterdager er perfekte for brett-padling. Fotos: Go pro-kamera og  Linn K. Hansen

Hafrsfjord:

Stand-Up Paddle (SUP) er den nye trend-sporten innen vannsport, -en sport som har slått solid rot blant bølgesurfere, kitere og windsurfere i sydligere himmelstrøk.

Hjemme i Stavanger bruker også kiteverdenscup-vinner Kari Schibevaag vinterdagene til å ta en tur på fjorden når hun er hjemme. Ifølge Scibevaag er det like flott å padle nå om vinteren som om sommeren, enten det er flatt vann eller bølger. Det eneste du trenger er et brett, en åre og en våtdrkat av grei tykkelse. det vil si mellom fire og seks milimeter, samt hansker og sko.

– Sporten er kjempepopulær ute i verden, og reiser du sørover i Europa eller andre typiske vannsportkontinenter skal du ikke bli overrasket hvis butikkene er utsolgt for SUP-brett, forklarer Kari.

Selv ble hun hektet på sporten etter å ha prøvd den i forbindelse med en utenlandstur, der kiterne i mangel på vind måtte finne på noe annet å gjøre for å få ventetiden til å gå.

–Jeg fant ut at jeg ikke var så aller verst til å stå og padle, så derfor kjøpte jeg likegodt mitt eget brett, smiler Kari, mens hun tar imot den lille Jack Russel-terrieren Knut, som elsker å få være med "tanten" sin på sjøen selv i slutten av desember.

Selve brettet minner mye om de bredeste seilbrettene, men er lettere og mer stabtil. Risikoen for å falle i sjøen ufrivillig er derfor svært liten, noe som gjør sporten  mer "vintervennlig" enn for eksempel brettseiling og surfing.

Powered by Labrador CMS