Alt håp ute for savnet fisketurist
Alt håp ute for savnet fisketurist

Alt håp ute for savnet fisketurist

Letemannskapene har gitt opp håpet om å finne en savnet 27-åring i live etter gårsdagens båtulykke i Rekefjord, like utenfor Sokndal i Dalane.

Publisert

Den tyske turisten var på fisketur sammen med en 45 år gammel mann og hans datter på 25 år da den 15 fot store båten kantret i går ettermiddag.

De tre tyskerene skal ha hatt motortrøbbel i forkant av havariet, og det var dårlig vær og høye bølger i området. Men de klarte likevel å berge seg opp på skjær etter at båten gikk rundt. Føreren av en annen båt som var like i nærheten så hva som skjedde og varslet om ulykken.

Far og datter ble senere plukket opp av et redningshelikopter, og skal begge være i god behold - men 27-åringen hadde i mellomtiden forsvunnet fra skjæret. Hvorfor dette skjedde er ennå ikke kjent.

Alle tre hadde redningsvester på seg, og dykkere, en losbåt, en redningsskøyte, fem småbåter og et redningshelikopter søkte søndag ettermiddag etter den savnede 28-åringen uten hell.

Tung sjø og dårlig vær i området gjorde at leteaksjonen ikke kunne tas opp igjen i dag, og operasjonsleder Tormod Rostøl i Rogaland politidistrikt sier til Stavanger Aftenblad at det ikke er håp om å finne mannen i live.

Bildet: Et Sea King redningshelikopter plukket opp to av de tre havaristene, men en 27 år gammel mann er ennå savnet og trolig omkommet. ARKIVFOTO: 330-skvadronen

Powered by Labrador CMS