RIB døgnet rundt

Fredag åpnet portene for en av verdens største messer for RIB på øya Isle og Wight. Båtliv er på plass og vil legge ut saker fra messen gjennom hele helgen.

Publisert

En halvtimes båttur ut fra Southampton eller Portsmouth ligger smellvakre Cowe på Isle og Wight. Dette er hjemmehavn for en av verdens største RIB messer. RIBEX 2007 har i år  samlett et femtitalls utstillere og nesten 100 forskjellige båter.

Vi i Båtliv merker en stadig større interesse for denne båttypen og mange av våre abonenter har i dag fått nummer fem av bladet hjem i postkassen med en større test av folke-RIBer. Under helgen ønsker vi å følge opp med reportasjer på våre hjemmesider www.batliv.no fra denne spesielle messen.

England har lange tradisjoner med denne båttypen. Det var her den ble utviklet som redningsbåt på begynnelsen av sekstitallet. England har i dag flere titalls produsenter av kvalitetsRIBer. England er klart dominerende i verden på denne båttypen, og det kjøres race og det konkurreres i mange klasser med båtene. Selv om messen preges av britiske utstillere, er både Italienerne, Ukrainerne og Franskmennene på plass med noen av sine båter. Frankrike er på lik linje med Storbritania og Italia store på RIB, og det finnes mange klubber i alle disse landene for RIB eiere. Vi savnet de norske produsentene, for magasinet RIB International som er medarrangør, gir i siste utgave av sitt blad meget gode kritikker til Goldfish 29. Både Goldfish og Arctic Blue har et meget godt rykte på de britiske øyer i følge bladet.  

På messa er det likevel en hollender som er størst. Den verdensberømte megaRIBen til The KNRM, (Royal Dutch Lifeboat Service). Med sine 62 fot, 28 tonn og 2000 hestekrefter ruver den I havna her I Cowe. Dette er første gang publikum får tilbud om å komme om bord å være med på prøvetur.

Selv brukte vi ettermiddagen til å teste verdens eneste amfibieRIB med det velplasserte navnet SEALEGS. Fantastiski morsomt å kjøre rett ut av vannet og bokstavelig talt opp til nærmeste PUB. Vi vil komme nærmere tilbake til denne båten i en senere utgave av bladet Båtliv.

Ønsker du å lese mer om RIBEX anbefaler vi også deres hjemmeside: www.ribexhibitions.co.uk/

   

Powered by Labrador CMS