Dutch Workboats

Røff nederlender i plast

Du kjøper ikke båt fra Dutch Workboats hvis du ønsker en blankpolert båt. Vi prøve­kjører en mattsvart og ujålete båt som skal være fri for vedlikehold, og som tåler juling.

Publisert Sist oppdatert

Dutch Workboats (DWB) ble for første gang vist på Båter i Sjøen på Aker Brygge høsten 2015. Hadde det ikke vært for at det var båtmesse, hadde neppe denne båten ligget ved brygga her, blant blankpolerte båter som konkurrerer om oppmerksomheten. Der de to båtene fra DWB lå fortøyd, gikk man enten forbi, eller man stoppet opp fordi de skilte seg ut i mengden. Og ut fra hva vi kunne observere, var det mange som stoppet for å se på denne nederlenderen.

Røft og mer miljøvennlig

Den største båten fra DWB på messa var en HDPE Crew Tender 8.00. HDPE er et plastmateriale som ifølge produsenten skal tåle uvanlig store påkjenninger. Og det er absolutt ikke et nytt materiale, tvert imot. De svarte dreneringsrørene du har sett på byggeplasser, er laget av samme materiale. Båtene fra Polarcirkel er også laget av det. Polarcirkel lager også rørsystemer og mange andre produkter i samme materiale. Denne type plastmateriale, som er av polyetylen, er for øvrig miljøvennlig fordi det kan resirkuleres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS