Rekordimport av båter

I fjor satte båt-Norge nok en rekord i import av fritidsbåter, men nå stopper salget opp.

Publisert

Verdien av båtimporten vokste med 18,9 prosent fra 2,73 milliarder i 2006 til 3,25 milliarder i fjor. Samtidig sank antallet importerte båter samme periode åtte prosent fra 14973 båter til 13779 båter, melder NTB.

Finland har for første gang største verdien av båter sendt til Norge og passerer dermed Sverige som har hatt den plassen i mange år.

Det er vekst i nesten alle grupper, med unntak av båter med utenbordsmotor under 5,5 meter som har en reduksjon på nærmere 25 prosent i verdi og ca 30 prosent i antall. Det er likevel denne gruppen som har klart størst andel av totalen og representerer over 30 prosent av alle importerte båter.

- Jeg tror 2007 vil ende som et toppår. Det har vært vekst hvert år siden 1999, nordmenn er fremdeles svært opptatt av båt og båtliv, men jeg forventer at toppen er nådd. Likevel er det relativt gode tider, vi må huske at de foregående årene også har vært bra og jeg forventer ikke noe krakk, men snarere nullvekst eller en justering, sier Erlend Prytz, adm. direktør i NORBOAT, båtbransjeforbundet i Norge.

Powered by Labrador CMS