Redningsskøyta skadet båter i Bodø
Redningsskøyta skadet båter i Bodø

Redningsskøyta skadet båter i Bodø

Redningsskøyta "Ruth Opsahl" feide ut fra havna i Bodø i stor fart etter at de fikk en nødmelding. Flere båter ble skadet av hekkbølgene i følge an.no

Publisert

– Vi fikk en nødmelding og måtte reagere umiddelbart. Det eneste vi visste var at en båt var i havsnød og tok inn vann, og da teller hvert eneste minutt, sier skipper Ben David Leonhardsen i en kommentar til farten ut fra havna til an.no

Den høye farten ut fra havna førte til at flere fortøyde båter fikk skader i skrogene, og hendelsen skapte også stort oppstyr blant folk om bord i flere båter og på kaiene. Leonhardsen er i ettertid konfrontert med reaksjonene fra flere båteiere, og erkjenner at det oppsto mindre skader på enkelte båter.

– Jeg kan også til en viss grad forstå reaksjonene, men vi gjør bare jobben vår og må gi hundre prosent når det kommer en nødmelding, sier Leonhardsen.

Høyeste tillatte hastighet inne på Bodø havn er maks fem knops fart, og alle båtførere er i tillegg forpliktet til å føre båten slik at det ikke oppstår farlige situasjoner inne på havna. Dette er årsaken til at så mange reagerte da redningsskøyta forlot havna for å hente en mindre fritidsbåt som hadde fått problemer i Mistfjorden. Oppdraget gikk for øvrig bra, redningsskøyta fikk havaristen på slep til Bodø kort tid etter uten at det var fare for mannskapet om bord i fritidsbåten.

Bør Redningsskøytene få gå med full fart når de er ute i oppdrag av denne typen? Ta debatten på www.batliv.no

Powered by Labrador CMS