– Det blir spennende å få bidra til å sette strategisk retning for å øke beredskapen og tilstedeværelsen for Redningsselskapet, og ikke minst legge til rette for at alle ansatte og frivillige får gode arbeidsforhold, sier Gorm Hillgaar som blir Redningsselskapets nye maritime direktør. Foto: Oslo Bedriftsfoto.

Ny maritim direktør til RS

Gorm Hillgaar blir Redningsselskapets nye maritime direktør. Det opplyser RS i en melding i dag. Han starter i stillingen 1. april.

Hillgaar kommer fra stillingen som Senior Vice President Asset Management i Höegh LNG. Han har teknisk bakgrunn, og har mer enn 19 års erfaring i den maritime bransjen.

Hillgaar har hatt mange roller i Höegh, deriblant med teknisk drift, kommersiell operasjon og prosjekt. Han har tidligere vært daglig leder for driftsselskapet, med totalansvar for skipsdriften i Höegh LNG.

Hillgaar sier han står støtt innen det maritime feltet.

– Jeg gleder meg til å bidra til Redningsselskapets viktige samfunnsoppdrag, og bidra til økt sikkerhet på sjøen og jobbe mot målet om å redde liv, sier Hillgaar.

– Med Hillgaar får vi en tydelig og samlende direktør med relevant ledererfaring og bred kjennskap til maritime operasjoner og beredskapsarbeid, og egenskaper som kan løfte Redningsselskapet videre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson.