Forbedrede Simrad-radarer

Følg fuglene til fisken

To nye radarer med åpne antenner ble lansert denne uken. Begge har ifølge produsenten pulskomprimering med høyere styrke og økt deteksjonsrekkevidde, noe som gjør dem til Simrads kraftigste Halo-radarer. Blant annet har Halo 3000 blitt bedre på å spore og identifisere fugleflokker.

Takket være halvlederteknologi har radarene kort oppvarmingstid og kombinerer egenskapene til tradisjonelle puls- og bredbåndsradarer. Lav stråling skal også gjøre denne teknologien tryggere å bruke i havner eller å oppholde seg i nærheten av.

Kostbart

De to nye radarene Simrad Halo 2000 og Halo 3000 koster fra 78 300 kroner og 103 600 kroner, og er dermed kostbare produkter.

DYR VINGE: Simrads nye, åpne radarantenner koster fra 78 300 kroner.
DYR VINGE: Simrads nye, åpne radarantenner koster fra 78 300 kroner.

Halo 2000 leveres med 50 watts styrke, noe som skal gi synlighet ut til 72 nautiske mil, mens Halo 3000, som er Simrads kraftigste åpne radar, leveres med 130 watts styrke og synlighet ut til 96 nautiske mil. Pressemeldingen fra Simrad sier ingenting om radarens evne til å se over horisonten, men vi antar at den oppgitt rekkevidden er teoretisk.

Ser fugler

FUGLER: For særlig ivrige sportsfiskere byr Halo 3000 på en egen Bird+-funksjon.
FUGLER: For særlig ivrige sportsfiskere byr Halo 3000 på en egen Bird+-funksjon.

Ifølge Simrad skal de nye radarene gi forbedret situasjonsforståelse og den nye Bird+-funksjonen på Halo 3000 fungerer slik at hele den 130 watts styrken fokuseres på kun å spore og identifisere fugleflokker på over åtte nautiske mils rekkevidde. Denne funksjonen retter seg særlig mot fiskere som ønsker å finne fugler som kan lede dem til fisken.

Flere funksjoner

Blant nøkkelfunksjonene som gir et enklere brukergrensesnitt er at radaren fargekoder ulike radarmål slik at man får en enklere visning. Den varsler om avstanden, peilingen og kompasskursen til andre fartøy i forhold til ditt eget, og i tillegg til å kunne holde styr på flere objekter samtidig, kan den også presentere sporingshistorikk.