FRIVILLIGE. De mange frivillige i Redningsselskapet er en viktig del av kystberedskapen. På bildet RS «Bjarne Kyrkjebø» på besøk i Bakkasund, Austevoll en pinsedag i 2018, med mannskap fra Sjøredningskorpset.

Internasjonal pris til Redningsselskapet

Redningsselskapet er tildelt «Prize for Citizenship 2022», under The European Award for Citizenship, Security and Defence.

Utdelingen skjer i forbindelse med en sikkerhetskonferanse i Berlin 30. november der blant annet Nato-leder Jens Stoltenberg, statsminister Jonas Gahr Støre og forsvarssjef Eirik Kristoffersen står på deltakerlisten. Norge er i år medarrangør for konferansen.

I sin begrunnelse skriver juryen at prisen blant annet tildeles Redningsselskapet for jobben som er gjort med med å profesjonalisere trening og opplæring av frivillige, og på den måten redusere risikoen for alvorlige ulykker og forbedre sikkerhet og kapasitet.

Prisen ble første gang delt ut i 2011 av organisasjonen Civisme Défense Armées Nation (CiDAN) med støtte fra presidentskapet i Europarådet, og i samarbeid med den Interparlamentære europeiske sikkerhet- og forsvarsforeningen og det tyske tidsskiftet Behörden Spiegel.