Princess solgt

En av Englands ledende båtbyggere, Princess Yachts International, er solgt til investeringsgruppen L Capital 2 FCPR for ca 200 millioner pund, ca 2 milliarder kroner.

Publisert

Kjøperen er backet opp av Groupe Arnault, tinvesteringsselskapet til den franske milliardæren Bernard Arnault og Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH), luksusvaremerket, i en avtale som ble undertegnet 30 mai.

Ifølge Londonavisen Telegraph newspaper, vil kjøperen åpne for at styreformannen David King og administrerende direktør Chris Gates begge kan bli med på eiersiden i det nye selskapet.

- L Capital anser Princess til å være et av de ledende produsentene av motorbåter i verden med lang erfaring i å bygge moderne båter av høy kvalitet, ikke minst takket være dyktige ledere,  sier Daniel Piette, styreformann i  L Capital med i styret for LVMH.

David King, som startet Princess Yachts som han idag leder sier at det nye partnerskapet vil gi nye muligheter for Princess. - De nye eierne vil hjelpe oss å vokse videre, sier han.

Selskapet ble startet i 1965 som Marine Projects (Plymouth) Ltd, og Princess Yachts er idag en av Englands ledende produsenter når det gjelder Flybridge og V Class Sport motoryachts.

Powered by Labrador CMS