Öppna Verv til helgen

På Orust i Sverige er det båtmesse til helgen og de norske båtene dominerer. Her er noen av båtene som blir å se på den flytende båtmessa.

Publisert

Öppna Verv arrangerer for 12. gang og starter egentlig som en utstilling hvor Orust verftene åpnet dørene for publikum. Nå omfatter utstillingen båter fra alle land. Utstillingen er spredt på fire plasser. Dette henger igjen etter hvor verftene ligger på Orust. Flest båter er utstilt ved Hallberg Rassys verft på Ellös. Men også utenfor Najad verftet på Henån.

Svenske nyheter

På Öppna Verv skal det ifølge arrangøren bli å finne så mange som 47 sverige- og verdenspremierer, innen motor og seil. På denne messa blir det naturlig nok svenske båter. Blant dem finner vi Barcon boats, som stiller med Barcon 23 Walkaround. Dette er det siste tilskuddet fra produsenten som nå har tre varianter av walkaroundbåter.  En av de mest spennende svenskene er Greatline 29 WA. Dette er båt som er bygget med mye treverk i beste svenske Örust-tradisjon. Nordmannen Geir Arnestad har konstruert nyskapningen, som bygges av Greatline Boats of Sweden i Stenstorp.

Mange norske

De norske båtene er dominerende på messa. Ikke overraskende dukker Fjord 40 Cruiser opp. Skorgenes 440 Sonic kommer, fra Tresfjord kommer 280 Mediterranean, Viksund 320 og Viksund Majesty 50. I tillegg kommer Marex med både 350 og 280 og Skilsø 36 FB.

Vil du vite mer?

Her kan du laste ned  listen over båter som stilles. Interesserer du deg også for seilbåter bør du lese denne artikkelen fra seilas.no. Öpna Varv har også egen nettside.

Powered by Labrador CMS