Politibåt i 70 knop

Fabio Buzzi 42 som klarer opp mot 70 knop kan bli den nye politibåten i Bergen.

Publisert

To tilbydere står igjen i finalen etter at Politiet har hatt anbud for ny båt. De to tilbyderne er Fabio Buzzi 42 fra Italia og en vannjet i aluminium fra Sunnmøre. Ifølge Bergensavisen reiser en politimann til Italia allerede i dag for å teste den italienske fartsmaskinen.

Fabio Buzzi 42 kommer med hjelp av 1500 hestekrefter opp i nærmere 70 knop som er godt over minstekravet som politiet har satt til 45 knop i anbudsrunden. FB Design er det eneste båtbyggeriet som har satt fartsrekorder innenfor alle offshoreklassene. Se de forskjellige klassene her hos FB Design.

Fabio Buzzi 42 er en velprøvd patruljebåt som blant annet brukes i Hellas, Italia og Iran. Ifølge BA kan båten kjøre fra Bergen til Oslo uten å fylle tanken som rommer 880 liter diesel.

Båten med vannjet har allerede vært godt testet i Norge av Sjøheimvernet. Vannjet gir fordeler for eksempel når personer skal plukkes opp av vannet, og trenger å frykte propellen, men vannjeten begrenser også toppfarten. Politiet i Bergen må nå velge mellom en båt som klarer 70 knop og en driftssikker vannjet.

Powered by Labrador CMS