«Åpnes før flygning»

– I går gjorde vi 307 km/t utenfor her, forteller Stein-Erik Greve-Løberg, slagssjef i Nor-Tech. Han snakker ikke om å fly, men om verdens raskeste fritidsbåt.

Publisert

STORT BILDE: Jetturbiner får opp farten.

Arendal:

Dagen før Båtliv bordet det 47 fot lange fartsvidunderet satte båten norsk fartsrekord så det holdt med 307 kilometer i timen foran bryggekanten i sørlandsbyen. Den splitter nye Nor-Tech-katamaranen er utstyrt med to jetturbiner og motorer som hver yter 2000 hestekrefter.

Grønn amerikaner

– Den går like bra på pommesfritesolje som på bensin- og dieselblanding, så dette er er en miljøvennlig båt, understreker Greve-Løberg.

Båtens cockpit oser av luksus og nyervervet testosteron med gule og lyseblå seter og sofa, med ett førersete på hver side. Dette er fordi at båten føres av både pilot og throttlemann, og ved behov kan disse bytte plass.

Sikkerheten ivaretatt

På fordekket er det festet et kamera som til enhver tid fotograferer akterdelen av båten og turbinene, slik at føreren kan følge med på hva som skjer. Sikkerhet er naturligvis en vesentlig detalj i en slik båt, og en stor luke i dørken skal åpnes hvis båten havner på taket.

Nor-Tech samarbeider med Class-1 og båten kommer direkte fra Fort Meyers i Florida, hvor om lag 100 personer er sysselsatt.

Mest kjent og solgt er firmaets 36-fots katamaraner, som det ligger flust av i Arendal i dagene rundt VM for Class-1.

Powered by Labrador CMS