Vetus får tommelen opp av Lloyds

Den kjente utstyrsleverandøren Vetus har fått registersertifisering fra Lloyds for sin NAVIDURIN-plast.

Publisert

Plastmaterialet er proprietært for Vetus og brukes i en lang rekke sikkerhetskritiske komponenter som eksossystemer, vannlåser og siler, både på fritidsbåter og på kommersielle fartøyer.

Plastkomponenter har mange fordeler, ikke minst når det gjelder korrosjonsproblemer, og ulike plastmaterialer har vært i bruk i tiår. Erfaringene er gode, men mange båteiere har likevel vært skeptiske til å bytte stål, bronse og messing mot plast.

Lloyd’s Register, som nå har gitt Navudrin-plasten sitt godkjennelsesstempel, var i sin tid verdens første marine klassifiseringsselskap da det ble opprettet opprettet for over 260 år siden. Dette er i dag et globalt konsern som spesialiserer seg på ingeniørtjenester- og teknologi for den maritime industrien.

Vetus selv opplyser at Navudrin har en kombinasjon av tilsetningsstoffer som gir materialet et unikt sett egenskaper, inkludert eksepsjonell holdbarhet, høyere motstand mot ekstrem varme og trykk, og overlegen strekk- og bøyestyrke.

– Denne offisielle godkjenningen som viser at produktene våre overgår de internasjonale reglene og standardene, sier Arthur Roeling, direktør for forskning og utvikling og service, i en pressemelding.