KLASSIKER: Sportsmann Junior.
STØPING: Morten og Tor-Bjørn Olsen under støpingen av skroget.
VINDSKJERM: Roald Skibsrud under arbeidet med å lage ny vinskjermform.
SISTE BÅT: Skibsplast Sportsmann 11' junior .

Her bygges trolig siste Skibsplast

Skibsplast Sportsmann 11' junior bygges for siste gang med restaurerte støpeformer.

Publisert Sist oppdatert

Vest-Agder-museet har over flere år satset på gamle klassiske plastbåter, og med det overtok museet et sett med støpeformer fra Skibsplast. Dette var støpeformene til Skibsplast Sportsmann 11' junior fra midten av 1960-tallet.

Roald Skibsrud og Jan Egil Hansen diskuterer formenes tilstand.

Odderøya museumshavn og Vest-Agder-museet skriver i en pressemelding at etter et år med restaurering av formene, ble det helgen 25.-26. juni 2016 gjort et avstøp i 1:1 størrelse.

– Målet er å dokumentere prosessen omkring hvordan glassfiberbåter ble bygget ved håndopplegg, sier prosjektleder Jan Egil Hansen ved Odderøya museumshavn i pressemeldingen.

Blant de som har bidratt med arbeidet er Morten Bech Olsen og faren Tor-Bjørn Olsen. Til sammen har de over 50 års erfaring fra Skibsplast. Far og sønn har stilt opp på dugnad for å støpe båten i Odderøya museumshavn.

Båten er planlagt sjøsatt til årets Plastikk regatta 27. August

– Den kan kanskje regnes som Skibsplasts aller siste båt. For å få båten så autentisk som mulig ble det laget en ny form for å produsere vindskjermen, sier Hansen. Dette arbeidet skjedde i begynnelsen av januar på Evje med hjelp fra selveste Roald Skibsrud.

Videre skal båten nå ferdigstilles. Det vil si å reinskjære den og sette på fenderlist, styring, nyprodusert vindskjerm og andre detaljer.