UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl
UFO på kjøl

UFO på kjøl

Føler du behov for oppmerksomhet og har en feit lommebok? Ta en titt på U119 Carbon fra den franske båtprodusenten UFO.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver den franske produsenten at her det  ingen konflikt mellom sportslighet og sunn fornuft i U119. Denne luksuriøse båten skal ifølge produsenten ha sportslige kjøreegenskaper.  Her er det heller ikke snakk om tradisjonell glassfiber, men karbon. På hekken har den to påhengere, hver av dem på 350 hestekrefter, fra Yamaha. Holder det ikke er det lagt til rette for at det kan monteres tre 350-hestere på hekken. Alternativt kan båten leveres med overflatedrev og hekkagregat. Med overflatedrev er det potensiale for enda større motorer, og ifølge spesifikasjonene kan du da ha 2x600 hk på den sju tonn tunge båten.

U119 er en sommerbåt, med en targabøyle som  ser ut til å være laget mest for designens skyld. Men i tillegg til å se kul ut gir den skygge og litt beskyttelse mot regn. Her er det lagt mye på design, og nedunder er det ingen unntak.

Forkabinen, som er hovedkabinen, er et kapittel for seg, og skiller seg ut fra alle tidligere kabiner vi har sett. Selv om båten er spiss og smal i forpiggen er plassen utnyttet maksimalt, og gir ekstra romfølelse med store vindusflater. På taket er det en lang rekke vinduer som slipper inn lys, i tillegg til tre store vinduer på skrogsiden. Er ikke utsikten nok, har produsenten lagt til rette for en plass til flatskjermen på skottet.

Ikke fullt så elegant, men ganske upåklagelig, er det også en gjestekabin. Her slipper det også inn lys gjennom tre mindre ventiler. Nedunder er det også bad. Designeren er tydelig glad i karbon. Tii og med dørene bærer preg av karbon.

Teknisk data

Lengde: 13,38 meter

Bredde: 4,29 meter

Vekt: 7080 kg

Sengeplasser: 4

Motoralternativer: 700 til 1200 hk