Nøktern båt fra Askeladden

Rett før konkursen i høst lanserte Askeladden S6. Dette er en praktisk bow rider med overnattingsmulighet til under en halv million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Askeladden S6 kan beskrives som en kryssing mellom daycruiser og skjærgårdsjeep. Nyheten er laget på det velkjente C6- skroget. Dette er en sporty båt som også kan brukes til å overnatte i, skriver Båtliv. Selv om produsenten Henrik I. Askviks Sønner A/S gikk konkurs høsten 2008, er mange av modellene fortsatt i salg hos forhandlere. Det er også store sjanser for at produksjonen av Askeladdenbåtene blir satt i gang igjen i 2009.

Les: Vil redde Askeladden

Det er vanskelig å se fra utsiden, men S6 har faktisk to køyeplasser med en lengde på hele to meter, noe vi ikke anser som så verst i en båt på bare seks meter. I konsollen er det en luke, og kabinen er faktisk akterover. Her har Askeladden også klart kunststykket og fått plass til toalett med egen septiktank. Prisen for en S6 med dieselmotor er 490.000 kroner. I fjor kostet daycruisersøsteren vi testet med 116 hk diesel 528.900 kroner.

Les Sexy sekser fra Askeladden 

Sving

Båtliv testet Askeladden S6 en septemberdag med nordavind og en halv meter høye bølger. Vi lot oss imponere over kjøreegenskapene til båten. Den gikk fint i sjøene, og vi kunne holde høy fart uten hopp eller smell. Svingeegenskapene var også upåklagelige. Vi målte 33 knop på GPSen mot vinden med 150 hestekrefter Mercruiser diesel under dørken.

Les hele testen i Båtliv 8 2008

Tekniske spesifikasjoner

Lengde: 6,35m

Bredde: 2,45m

Dyptgående: 0,41m

Motoralternativ bensin: 220 hk (39 knop)

Motoralternativ diesel: 145 (35 knop)

Drivstofftank: 165 liter

Ferskvanntank: 40 liter

Septiktank: 40 liter (ekstrautstyr)

Pris: 490.000 (med dieselalternativ)