Ny messe neste uke
Ny messe neste uke

Ny messe neste uke

Sjøen for alle har byttet lokaliteter for femte gang. Neste uke åpner den etter hvert tradisjonsrike messa for første gang på Fornebu.

Publisert

Sjøen for elle har en lang tradisjon, og flytter nå til nye lokaliteter for femte gang i historien. Da messa ble åpnet for første gang i 1956 var det på Kongen i Frognerkilen, og deretter ble den flyttet til Njårdhallen. Deretter ble den flyttet til Sjølyst og videre til Lillestrøm, før den nå ender på Telenor Arena på Fornebu.

Potensial

Sjøen for alle vil tradisjonen tro markede starten på båtsesongen for båtfrelste nordmenn. Næringsminister Trond Giske vil igjen åpne båtmessa.

Avtroppende messesjef Merte Rustad i Norboat sier i en pressemelding at interessen for båtlivet er unik i Norge.

– En undersøkelsen gjennomført av InFact for båtbransjeorganisasjonen Norboat viser at 48 prosent av nordmenn brukte fritidsbåt i fjor, noe som trolig er det høyeste tallet i verden. Med 845.000 båter har Norge en av de største båttetthetene i verden. Sjøen for alle er Norges største båtmesse og derfor et naturlig samlingspunkt for båtinteresserte fra hele landet, skriver Rustad i pressemeldingen.

Oversiktlig

Messa på Telenor Arena får totalt ca 140 utstillere med ca 170 båter utstilt. Det blir ikke bare utstilling på «matta», men også i tribunene. Her bygges det en balustrade rundt matta. På balustraden blir det stands, men fra den kan man også se resten av messen i fugleperspektiv.

 

Flere premierer

Vi kan glede oss til flere premierevisninger på messa. Askeladden kommer med tre nyheter, hvorav to verdenspremierer. Videre har Ibiza to nyheter som heller aldri er vist før. Norboat forteller at det er totalt 31 båtnyheter på messen. I tillegg er det mye nytt innen utstyr og bekledning, merket Regatta viser for eksempel en helt ny seilkolleksjon. Kjente maritime personer som Jarle Andhøy og Marit Strømøy vil også være til stede under messen.

For første gang vil det også være messeverter  på Sjøen for alle. De skal hjelpe de besøkende med å finne frem blant standene, båter og utstyr.

Powered by Labrador CMS