Norsk firma størst

Under Mets-utstillingen vises det frem båtutstyr fra hele verden. Også norske er på plass og et firma er verdensledende.

Publisert

Salgsjef Finn Basteviken i Sleipner motor hevder de er størst på baugpropeller i verden. Tall viser at de leder med god margin. Markedet for baugpropeller øker enormt, og det er ikke lengere flaut å jukse litt for å komme seg pent inn til brygga. Nå har firmaet redesignet propellen som gir bedre effekt og mindre støy.

Mye dårlig montering

Finn Basteviken forteller at han ser mange dårlige monteringer av baupropeller. Disse krever mye strøm og dermed skikkelig kabling. Dårlig kabling gir lav spenning og redusert effekt. Overgangen mellom røret og skroget bør også avrundes skikkelig. En skarp overgang gjør at propellen kaviterer som gir økt støy og redusert effekt.

Standard på flere båter

Finn Basteviken forteler at baugpropeller begynner å bli standard utstyr på flere båter. Yamarin hadde i fjor røret til baugpropellen standard på sin største modell, men alle kundeene ønsket propellen også, så i år er den med i pakken. Basteviken forteller at båter ned til 19 fot har montert propeller.

Store i USA

Amerika er Sleipners største marked men de er også «hoff leverandører» til Princess, Sunseeker og Fairline. Sleipner styrke er ikke prisen, men at de har få feil. Det setter produsentene pris på.

Stor bedrift

Sleipner gjør all produksjon og utvikling i Fredrikstad og har der 73 ansatte. De har også datterselskaper rundt i hele verden. Firmaet har nå planer om å utvide fabrikken i Østfold. Firmaet omsetter for 200 millioner.

Powered by Labrador CMS