«Sjøen for alle» flytter tilbake

Utstillingen «Sjøen for alle» flytter tilbake til Norges Varemesse, etter publikumsvikt på Telenor Arena.

Publisert Sist oppdatert

Telenor Arena lager egen messe

Etter at Sjøen for Alle meldte flytting tilbake til Lillstrøm vil ledelsen ved Telenor Arena starte sin egen messe. 

– Med den utviklingen vi ser at internett medfører, og den flytende utstillingen «Båter i sjøen» hvert år, tror vi ikke det er behov for mer plass til en årlig innendørs båtmesse enn det vi har her i Telenor Arena, sier Øystin Flenning, sjef i Euforum, selskapet som eier Telenor Arena, til Asker og Bærums Budstikke.

Sjøen for alle, skal de neste tre årene arrangeres både på og av Norges Varemesse på Lillestrøm. Dette ble klart etter at «Sjøen for alle»-eieren, båtbransjeforbundet Norboat, nylig inngikk en omfattende avtale med Norges Varemesse. Hensikten med den nye avtalen er å gjøre Sjøen for alle til en maritim opplevelse av internasjonal klasse.

Avtalen betyr at «Sjøen for alle» igjen er tilbake på Lillestrøm etter to år på Telenor Arena på Fornebu. Den nye avtalen er imidlertid vesentlig mer omfattende enn tidligere, for Norboat overlater nå driftsansvaret for Sjøen for alle til Norges Varemesse.

Erlend Prytz, administrerende direktør i Norboat, forteller at messen nå skal bli et større og mer innholdsrikt arrangement for alle båtentusiaster.

Siv Lunde Kolrud, administrerende direktør i Norges Varemesse, har strategien klar for å lokke båtinteresserte tilbake til «Sjøen for alle» 2015.

– Norges Varemesse har de siste årene gjort store endringer for å kunne tilby bedre opplevelser og service for utstillere og publikum. Nå er vår ambisjon å gjøre «Sjøen for alle» mer lik de beste båtmessene i Europa, både i atmosfære, mangfold, utstyr, underholdning og aktiviteter. Vi ønsker oss ikke messebesøkende – men messedeltakere på Norges største båtmesse i 2015. Dette er en spennende utfordring, og vi er svært fornøyde med igjen å få muligheten til å arrangere Sjøen for alle, sier Siv Lunde Kolrud i Norges Varemesse.

Besøket på årets «Sjøen for alle» gikk ned med 27 prosent fra 2013. Likevel har flere utstillere opplevd bedre salg på årets messe enn tidligere. Dermed tyder det på at markedet for fritidsbåter igjen er på vei oppover, melder Norboat.