Nor-tech har fått prestisjeoppdrag

Nå skal han skrive båthistorie en gang for alle. Nordmannen Trond Schou og båtene hans, Nor-tech, blir offisielle startbåter under alle offshore klasse-1 løp verden rundt.

Publisert

Han er vel Norges råeste båtbygger. Trond Schou fra Drøbak er blitt ”mister big” i båtsportverdenens mekka, Florida. Han leverer noe av det beste og det råeste på kjøl. Siden 1992 har han bygd seg opp et meget stort navn som båtbygger i Fort Myers Florida. Dette er et eventyr om Askeladden, forskjellen er at det som sies og fortelles om Trond er sant. Nor-tech er i dag etablert i toppen av produsenter av båttyper som amerikanerne liker å kalle ”performance pleasureboats”, det vil si meget hurtiggående store båter, gjerne med katamaranskrog, og hvor fart og prestasjon er det som gjelder. Bokkomforten er helt underordnet. 

Under årets avslutningsrunde for offshore klasse-1 signerte han en treårs kontrakt med den nye organisasjonen World Professional Powerboating Association (WPPA), som skal drive båtsportens formel 1 i fremtiden. Han skal levere og drifte de nye start- følgebåtene som skal spesialproduseres for dette bruk. Man har den samme ordningen for de største billøpene i verden, og da kalles startbilene pace-cars. Det vil si de er bygget spesielt for formålet, men kan samtidig brukes av vanlige folk. Disse båtene kan du altså kjøpe i en nummerert serie, og de vil selvfølgelig få egen dekor så ingen skal være i tvil om at du kjører noe som ikke alle andre har.

    

Powered by Labrador CMS