Nidelv på pengejakt

To emisjoner på et halvt år til tross, nå ber eierne i Nidelv om 3,6 nye millioner.

Publisert

På et halvt år har båtprodusenten Nidelv gjort emisjoner to ganger, og etter å ha skrudd opp prisingen med 20 prosent ber eierne om nye 3,6 millioner kroner, skriver Finansavisen. Emisjonskursen er hevet fra fem til seks kroner.

– Det har å gjøre med at vi har asiatiske kjøpere på dette nivået, og da mener vi at det er feil ikke å bruke denne kursen, sier styreleder Erik Risdal i Nidelv International til Finansavisen. Prisingen av Nidelv har økt fraa 72 til 87 millioner kroner, sammenlignet med nivået emisjonen i fjor ble lagt på.

I fjor høst etablerte Erik Risdal og Kaare Rannekleiv Nidelv  International, basert på innmaten av gamle Nidelv båtbyggeri. Ifølge Finansavisen hadde de da en startkapital på 120.000 kroner. Risdal og Rannekleiv har ifølge Finansavisen tidligere indikert en kraftig verdiøkning som skal kuliminere med salg eller børsnotering i 2015 til mellom 20 og 30 kroner aksjen, tilsvarende en selskapsverdi på mellom 300 og 450 millioner kroner. Det er også lovet solid overskudd neste år.

Powered by Labrador CMS