FORNØYD: Tommy Skogheim fra Netcom utnyttet selskapets ekspressutbygging, og inviterte seg selv til test. Her med full 4G-fart ved Torbjørnskjær.
YTTERGRENSEN: Vi satte kursen til havs til dekningen ble borte. Den vekslet lenge mellom Norge og Sverige.
ICE: Lav frekvens gir bedre rekkevidde, men for å nå halvveis ut i Skagerrak kreves det en god antenne i toppen av masten. Under vår test var rekkevidden på 4G bedre med antenne, enn Ice uten ektsern antenne.
TELENOR: Den norske telegiganten skryter på seg bedre dekning enn hva vi målte på vår test. Under Færderseilasen, hvor det var mange båter, falt mobildata helt ut på Tristein.
NETCOM: Netcom viser dårligst dekning på sitt dekningskart, men har i virkeligheten den beste. Dekningen vi målte var mer lik den Telenor skryter av.
BRETT OG MOBIL: Vi hadde med en rekke ulikt utstyr. Nettbrett har større antenne, og får inn signalene bedre enn mobil, men den ett år gamle iPad Mini er ikke bygget for de nye 4G-frekvensene. Det var iPhone 5s. For å få full fart med eldre utstyr, ...

Nett-TV til havs

Vi tok med Telenor, Netcom og Ice ut i Skagerrak, og dro så langt fra land som det var dekning for mobiltelefonen.

Publisert Sist oppdatert

4G er teknologi som kun overfører data via mobiltelefonen, men gjør dette overraskende godt. Netflix er en tjeneste som gjør det mulig å se film og TV-serier på nettbrett. Vi så TV-serien Breaking Bad et sted mellom Norge og Sverige. TV-bildet var langt bedre enn på soverommet hjemme.

Med på testen hadde vi ekspert Tommy Skogheim Johansen, som har jobbet med radiosignaler i over 20 år, og nå er dekningssjef i Netcom.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER