Nesten fullkomment fra Nordkapp

Med Noblesse 625 fortsetter Nordkapp sin nye designlinje som ble lansert med

Publisert

Nordkapp Noblesse 625 har fått den samme løsningen med vinduet i skroget,

slik Enduro 760 også har fått. Enduro 760 ble lansert i fjor. Når vi skal kjøre Nordkapp Noblesse 625 er den så fersk at båtens designer, Espen Thorup, møter opp på brygga for å ta imot innspill om hva som kan gjøres bedre etter vår lille tur på fjorden. Bare to dager etter prøvekjøringen og en liten prat med båtdesigneren kommer en e- post med de nye tegningene.

Båten ser unektelig lekker ut. Vi kaster loss og kjører ut fra Sætre til Drøbaksund i sterk kuling. Allerede før vi har fått båten opp i plan, skjønner vi at dette er en båt som er god å kjøre. Det føles som kvalitet, og båten gir en kompakt kjøreopplevelse. Vi gir gass, og båten drar seg lett opp i plan. Her er det ingen overraskelser; båten klarer seg like bra i medsjø som i motsjø, og vinden merkes knapt når vi leker oss med båten. På hekken har vi en 115 hestekrefter.

Den gir et maksimalt turtall på 5280 omdreininger, som gir oss 35 knop med et forbruk på 50 liter i timen. Det er bare å slippe gassen ned 250 omdreininger, så er forbruket nede i 37 liter i timen, og farten er ikke redusert mer enn til 32 knop, de tre siste knopene er altså relativt dyre. Legger vi oss mellom tre og fire tusen omdreininger, har vi en fin marsjfart på rundt 20 knop og et forbruk på rundt 20 liter i timen. Dette er familievennlig fart som vi kan kose oss i.

Når vi kjører aktivt, blir det mye svinging. Her noterer vi oss at det er trangt mellom gasspaken og rattet. Det er så trangt at vi kan vise våre blå-røde fingre til Espen Thorup etter båtturen.

– Sånn skal det ikke være, sier Thorup, og foreslår straks løsninger. Og bare to dager etter prøvekjøringen tilsendt de nye tegningene via e-post. Spaken er blitt felt inn, og rattet er byttet ut. Dermed skal

det bli uproblematisk å kjøre aktivt i de fremtidige modellene av Noblesse 760.

Les mer om Nordkapp 625 Noblesse i Båtliv nummer sju som nå er i salg. Artikkelen kan også lastes ned gradis av abommenemter. Er du ikke abonnement koster artikkelen 50 kroner.

Teknisk data

Lengde: 6,20 meter

Bredde: 2,30 meter

Vekt med motor: 1300 kg

Dyptgående med motor: 80 cm

Bensintank: 158 liter

Maks personer: 7

Pris fra: 461 300 kroner

Powered by Labrador CMS