NB-marine med oppsiktsvekkende båter

NB satser tøft på mindre båter. To splitter nye 27-fotere blir nå premierevist her på Båtlivs sider bare en uke før de popper ut av formen på Herdla.

Publisert

En åpen og en lukket 27-foter som vil kunne dekke behovet både på Vestlandet, i Nord-Norge og hos de mer konsoll-tro østlendingene.

Flere av båtprodusentene tar nå signalene fra det internasjonale finansmarkedet  og legger inn båter i porteføljen som både er rimeligere og mindre. NB-marine satser offensivt på tross av total stillstans i båtmarkedet. Tidligere i høst deltok vi på lanseringen av den nye 34-foteren med flybridge. Nå er det like før en serie 27-fotere popper ut av formene på Herdla.

Foreløpig er det ikke mye informasjon vi har klart å skaffe om båtene, men bildene sier vel sitt om hva vi har i vente.

– Vi har utviklet båten med proffe brukere. Spesielt innefor aquakultur, fiskeoppdrett. Båter som skal tåle 5000 timer i året.  Vi kan tilby både hekkagregat og fast aksel.

Flere forhandlere i Nord-Norge har presset på at vi må få fem en sjark for ungdommer som ønsker å drive fjordfiske, men på litt andre premisser enn forrige generasjon, sier markedssjef Ronny Haugland i NB-Marine.

Ardea 27 Pro, vil garantert også kunne falle i smak hos alle oljependlerne på Vestlandet med stort behov for å komme seg raskt og sprutsikkert til nærmeste flyplass.

– 27-foteren i Offshoreversjon er egentlig bare en bonus for jobben med Proversjonen , sier Haugland

– Sammenlignet med andre produsenter, blant annet i vårt naboland Sverige, skal vi slå dem kraftig på pris. Vi har laget en foreløpig kalkyle på 650 000 for Offshoreversjonen og 100 000 mer for Pro-utgaven. Dette er foreløpige kalkyler, men det er viktig for oss at disse båtene skal konkurrere på pris i et spesielt marked om dagen, sier Haugland.

Haugland presiserer at dette er norskbygde båter, og at man ikke skal gå på akkord med kvaliteten. Bare vinduene i Pro-versjonen koster 100 000 tusen.

Fakta:

Lengde 830

Bredde 300

Vekt 1500-2000, kilo avhengige av maskin og utstyr.

Den leveres med Yanmar på fast aksling.

Mercruiser og Volvo på hekkagregat.

I en arbeidsversjon kan den leveres med lavturtallsmotorer fra Iveco.

Powered by Labrador CMS