Navico vil ha mer Simrad

Navico vil ha Simrad opp til en tredjeplass blant de mest omsatte kartplotterne i verden.

Publisert Sist oppdatert

– Simrad er i dag den mest omsatte kartplotteren i Norge, men er på sjetteplass når det gjelder omsetning globalt, sier daglig leder John Magne Hestnes i ProNav som er distributør for Navico.

Navico har i dag Simrad, Lowrance og B&G, og har totalt  i dag 30 prosent av omsetningen av kartplottere i verdenssammenheng.  Nå vil Navico ha Simrad høyere opp på den globale listen, nærmere bestemt til en tredjeplass. Lowrance som også eies av Navico er i dag den mest omsatte kartplotteren på verdensbasis, mens Garmin holder andreplassen.

– Vi ønsker å få Simrad opp på en tredjeplass totalt, og da som nummer én innenfor sportsfiske og som nummer to innenfor motorbåter, sier direktør Leif Otteson i Navico. For å klare dette målet vil Navico også sette fokus på større båter for Simrad, både yachter og skipsfarten.

Navico som har både Lowrance, Simrad og B&G hadde en vekst på 8,2 prosent i tredje kvartal i fjor, sammenlignet med tredje kvartal i 2012. Garmin hadde i tilsvarende periode en vekst på 5,8 prosent, Humminbird på 5,4 prosent og Raymarine på 1,3 prosent. Furuno hadde i samme periode en nedgang på 18 prosent.