Måtte betale båkjøper

Han slo til på en nettannonse og kjøpte seg sjøklar båt til 27.000 kroner. Når båten kom på vannet lakk den som en sil.

Publisert Sist oppdatert

ILLUSTRASJONSFOTOS

Kjøp aldri båt ”på rot” uten at du har sikret deg godt nok både når det gjelder oppgjør og kontrakt. Det fikk en mann erfare som kjøpte båt på land med garantier om at skuta var sjøklar. Det var broren til båtkjøperen som stod som besiktigelsesmann, men det var ingen muligheter til å prøve båten på sjøen i den anledning.

Da båten ble sjøsatt noen dager senere oppdaget den nye eieren raskt at noe var galt. I følge Sandefjords Blad var den lekk på tre steder, og motoren holdt ikke forventet hastighet. Reparasjonskostnadene alene ble vurdert til det samme som kjøpesummen.

Den nye eieren ønsket så å heve kjøpet, eller at selgeren utbedret feilene. Selgeren skal i følge Sandfjords Blad ha opplyst kjøper om at båten hadde vært reparert tidligere, og at man må påregne feil ved eldre båter. Dette mente han kjøperen kunne besørge selv.

Saken har vært innom forliksrådet, men endte altså med en knusende dom mot selgeren i Sandefjord Tingrett. Selger måtte betale hele kjøpesummen tilbake, og dekke andre omkostninger for kjøper i sakens anledning. I domspremissene ble det lagt stor vekt på annonsetekstens innhold, hvor selger hadde skrevet -”i sjøklar stand”, og at det fremkom under rettsforhandlingene at båten skulle ha vært solgt en gang før.