OSLOFJORDMUSEET I VOLLEN

Modellbåter i alle størrelser og former

Modellbåter i alle varianter blir å se i Oslofjordmuseet i Vollen fra 9. til 14. mars. Blant dem er en spesiell samling etter modellbåtbyggeren Trond Theodor Salvesen.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart tid for et av Oslofjordmuseets årlige høydepunkter – den store modelbåtutstillingen som i år arrangeres for 6. gang. Over hundre modellbåter – de fleste av dem fra private samlinger – blir å se i lokalene i Vollen i Asker fra 9. til 16. mars.

Hvert år byr modellbåtutstillingen på en spesielt invitert utstiller. I 2017 ble kong Haralds lekebåt utlånt av De kongelige samlinger vist der etter å ha blitt fraktet ut med kongelig eskorte. I 2018 fikk museet låne en modell av Roald Amundsens «Fram» av Skimuseet. Spesielt invitert til årets utstilling er Ingelill Mitchell med en samling modellbåter etter Trond Theodor Salvesen.

Skapene inneholdt en overraskelse

Ingelill Mitchell ble svært overrasket da hun åpnet skuffer og skap etter at onkelen Trond Theodor Salvesen hadde gått bort.

– Jeg visste jo at han bygde modellbåter, men jeg hadde jo kun sett dem han hadde fremme, forteller Ingelill Mitchell i et innslag i Norge Rundt i 1997. (Innslaget kommer 7:30 minutter ut i sendingen)

[Artikkelen fortsetter under bildet]

FRA ONKELENS SKAP: Det dukket opp mange modellbåter da Ingelill Mitchell skulle rydde opp etter sin avdøde onkel.
FRA ONKELENS SKAP: Det dukket opp mange modellbåter da Ingelill Mitchell skulle rydde opp etter sin avdøde onkel.

– Når vi skulle rydde etter at han var død, var de båter, båter og atter båter i skuffer og skap. Det var over 40 flotte dampskipsmodeller, Alle hadde han bygd til seg selv.

Båter fra denne unike samlingen blir utstilt i Oslofjordmuseet denne gangen.

 

Powered by Labrador CMS